13 Ekim Dünya Astronomi Günü (Astronomy Day)

13 Ekim - Dünya Astronomi Günü (Astronomy Day): Bu özel gün, astronomi bilimini ve gök cisimlerini keşfetmeye teşvik etmek amacıyla düzenlenir. Dünya Astronomi Günü, insanları gökyüzünü incelemeye, yıldızları, gezegenleri ve diğer gök cisimlerini gözlemlemeye davet eder.
Bu gün, teleskopla gözlem yapmak, astronomi etkinliklerine katılmak, gezegenlerle ilgili belgeseller izlemek gibi etkinliklerle dolu bir gün olarak kutlanır. Dünya Astronomi Günü, insanları evrenin derinliklerine yolculuk yapmaya teşvik eder, bilimsel keşiflere ilgi duymayı ve gökbiliminin büyüsünü keşfetmeyi amaçlar.