Aile Danışmanı Olmak İçin Hangi Bölüm Okunur?

Aile Danışmanı Olmak İçin
Hangi Bölüm Okunur?

Aile danışmanı olmak için genellikle belirli bir lisans derecesine sahip olmanız gerekmektedir. Türkiye'deki düzenlemelere göre, aile danışmanlığı sertifikası almak için aşağıdaki gibi bölümlerden birinde lisans eğitimi almış olmak gerekiyor:

• Psikoloji
  • Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
  • Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik
  • Aile ve Tüketici Bilimleri
  • Aile ve Ev İdaresi
  • Aile Yaşamı ve Eğitimi
  • Sosyal Hizmet
  • Sosyal Çalışma
  • Sosyoloji
  • Çocuk Gelişimi
  • Ev Ekonomisi

Bu bölümler, genellikle bireylerin, çiftlerin ve ailelerin duygusal ve davranışsal sorunlarına yardımcı olmak için gereken temel beceri ve bilgiye sahip olmanızı sağlar. Bu alanlardan birinde lisans derecesi aldıktan sonra, genellikle aile danışmanlığı konusunda uzmanlaşmak için belirli bir yüksek lisans programı veya sertifika programına katılmanız gerekecektir.

Aile danışmanı olma yolunda ilerlerken, bir kariyer danışmanı veya üniversite danışmanı ile görüşmek genellikle iyi bir fikirdir. Bu kişiler, kariyer hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olmak için hangi kursların veya programların sizin için en uygun olduğunu belirlemenize yardımcı olabilir.

Not: Bu bilgiler 2023 yılı itibariyle günceldir ve ülke veya kuruluşa göre değişiklik gösterebilir. Bu konuda daha fazla bilgi almak için yerel düzenlemelere ve sertifika programlarına bakmanızda fayda vardır.

Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız: Aile Danışmanlığı Eğitimi Sertifikası