Biyomühendislik Ve Malzeme Mühendisliği Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Biyomühendislik ve Malzeme Mühendisliği Yüksek Lisans Programı, malzeme bilimleri ve biyomühendislik alanlarının birleştiği bir disiplindir. Bu programda, öğrenciler biyomühendislik uygulamalarında kullanılan malzemelerin tasarımı, sentezi ve karakterizasyonu konularında uzmanlaşırlar.

Biyomalzemelerin biyolojik sistemlerle etkileşimi, biyokompozit malzemelerin geliştirilmesi, biyoteknoloji ve biyomedikal uygulamalar için malzeme seçimi gibi konular üzerine odaklanılır. Biyomühendislik ve Malzeme Mühendisliği mezunları, medikal cihaz endüstrisi, ilaç ve biyoteknoloji şirketleri, araştırma laboratuvarları ve üniversiteler gibi alanlarda çalışabilirler.