İktisat Politikası Yüksek Lisans Programı Nedir

İktisat Politikası Yüksek Lisans Programı, ekonomik politikaların teorik ve pratik yönlerini araştırmayı ve analiz etmeyi hedefleyen bir yüksek lisans programıdır. Bu program, öğrencilere ekonomik politikaların oluşturulması, değerlendirilmesi ve uygulanması konularında derinlemesine bir eğitim sunar. İktisat Politikası Yüksek Lisans Programı, öğrencileri ekonomik politika araştırmaları yapmaya, politika belirleme süreçlerine katılmaya, ekonomik politika analizleri yapmaya ve politika önerileri geliştirmeye yönlendirir.

Mezunlar, hükümetlerde, uluslararası kuruluşlarda, araştırma merkezlerinde veya özel sektörde ekonomik politika uzmanı, politika analisti, danışman veya araştırmacı olarak çalışabilirler. Ayrıca, ekonomik politikaların etkisini değerlendirebilir, politika önerileri sunabilir ve ekonomik politika konularında karar vericilere rehberlik edebilirler.