Çevre Bilimleri Mühendisliği Ve Yönetimi Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Çevre Bilimleri Mühendisliği ve Yönetimi Yüksek Lisans Programı, çevre sorunlarının mühendislik ve yönetim prensipleri çerçevesinde ele alındığı bir programdır. Bu programda, öğrencilere çevre sistemleri analizi, çevresel etki değerlendirmesi, atık yönetimi, su ve hava kirliliği kontrolü, çevresel sürdürülebilirlik ve enerji kaynakları gibi konular üzerinde derinlemesine bilgi verilir. Ayrıca, öğrenciler, çevresel mühendislik projelerini planlama, uygulama ve değerlendirme becerilerini geliştirirler. Çevre Bilimleri Mühendisliği ve Yönetimi mezunları, çevresel mühendislik firmalarında, enerji sektöründe, kamu kurumlarında veya çevresel politika ve yönetim birimlerinde çalışabilirler.