Eğitsel Tasarım Ve Değerlendirme Yl. Prg. Nedir ?

Eğitsel Tasarım ve Değerlendirme yüksek lisans programı, öğrencilere etkili öğrenme materyalleri ve eğitim programları tasarlama ve değerlendirme becerilerini kazandırmayı amaçlayan bir programdır. Bu program, öğrencilere öğrenme hedeflerinin belirlenmesi, öğretim stratejilerinin tasarlanması, öğrenme materyallerinin geliştirilmesi ve öğrenme sürecinin değerlendirilmesi gibi konuları kapsar.

Eğitsel Tasarım ve Değerlendirme yüksek lisans programını tamamlayan mezunlar, eğitim materyalleri ve programları tasarlayabilir, öğrenme süreçlerini optimize edebilir, eğitim teknolojileri ve araçlarını etkili bir şekilde kullanabilirler. Ayrıca, eğitim kurumları, özel eğitim merkezleri, e-öğrenme şirketleri ve eğitim danışmanlık firmaları gibi çeşitli çalışma alanlarında çalışma fırsatları bulunmaktadır. Mezunlar, eğitim süreçlerini iyileştiren projelerde yer alabilir, eğitim materyalleri ve programları değerlendirebilir ve eğitim teknolojileri alanında inovatif çözümler üretebilirler.