Coğrafya Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Coğrafya Bölümü, dünya üzerindeki doğal, sosyal ve ekonomik olayları inceleyen bir lisans programıdır. Coğrafya, insan faaliyetlerinin doğal ortam üzerindeki etkilerini, çevre sorunlarını, nüfus dağılımını, kültürel özellikleri ve ekonomik faaliyetleri inceler. Coğrafya, insanların dünya üzerindeki yerleşimleri, neden ve sonuçlarını, kültür ve tarihlerini de inceler.

Coğrafya Bölümü'nde öğrenciler, farklı coğrafi bölgeleri, iklim tiplerini, yeryüzü şekillerini, doğal afetleri, tarım ve sanayi faaliyetlerini, su kaynakları ve enerji kaynaklarını inceleyerek, dünya üzerindeki doğal ve insan kaynaklı olayları anlamaya çalışırlar. Ayrıca, coğrafi verilerin toplanması, analizi ve yorumlanması için gerekli teknikleri de öğrenirler.Coğrafya mezunları, öğretmenlik, kamu sektöründe planlama, jeo-bilimler, çevre yönetimi, harita ve coğrafi bilgi sistemleri, turizm ve seyahat gibi birçok farklı alanda çalışabilirler.