Eski Yunan Dili Ve Edebiyatı Bölümü Nedir / Ne İş Yapar?

Eski Yunan Dili ve Edebiyatı bölümü, antik Yunan kültürü, dili, edebiyatı ve tarihi hakkında bilgi edinmek isteyen öğrencilere yönelik bir lisans programıdır. Bu bölümde öğrenciler, antik Yunan dili olan Yunanca'yı öğrenir ve Homeros, Sofokles, Platon, Aristoteles ve diğer antik yazarların eserlerini okur ve analiz ederler.

Eski Yunan Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan öğrenciler, öğretmenlik, araştırma, çeviri, müze çalışmaları, editörlük, yayıncılık ve diğer kültür-sanat alanlarında kariyer yapabilirler. Ayrıca, bu bölümden mezun olan öğrenciler, lisansüstü çalışmalar yaparak akademik kariyerlerine devam edebilirler.