Davranış Bozukluğu Kaç Yaşında Başlar

Davranış bozukluğu, genellikle çocukluk döneminde başlar. Davranış bozuklukları, belirli bir yaşta başlamak yerine çocuğun yaşına ve gelişim seviyesine bağlı olarak farklı yaşlarda görülebilir. Her çocuğun gelişimi farklıdır ve davranış bozukluklarının ortaya çıkışı çeşitli faktörlere bağlıdır.

Bazı davranış bozuklukları, erken çocukluk döneminde (3 ila 6 yaş arası) belirgin hale gelebilir. Bu dönemde sıklıkla dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB) gibi davranışsal sorunlar görülebilir. Diğer davranış bozuklukları ise ergenlik döneminde veya yetişkinlikte ortaya çıkabilir.

Önemli olan, çocuğunuzun belirli bir davranış sorunu yaşadığını düşünüyorsanız, profesyonel yardım almak ve erken müdahalede bulunmaktır. Erken tanı ve tedavi, çocuğunuzun daha sağlıklı bir şekilde büyümesine ve gelişmesine yardımcı olabilir. Davranış bozukluğu belirtileri olan bir çocuğunuz varsa, bir çocuk psikologu veya psikiyatristi ile iletişime geçmek önemlidir. Bu uzmanlar, çocuğunuzun durumunu değerlendirebilir ve uygun tedavi ve destek sağlayabilirler.