Ebelik Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Ebelik Bölümü, kadınların doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası sağlıkları ile ilgili hizmetleri sağlamayı öğreten bir lisans programıdır. Ebelik, hemşirelik ve tıp gibi diğer sağlık meslekleri ile de yakından ilişkilidir.Ebelik Bölümü öğrencileri, kadın sağlığı, gebelik, doğum ve doğum sonrası bakım konularında eğitim alırlar. Ebelik öğrencileri, gebeliklerin takibi, doğumların asistesi, doğum öncesinde ve sonrasında anne ve bebek bakımı ve emzirme danışmanlığı gibi bir dizi konuda çalışma deneyimleri kazanırlar. Ebelik, aynı zamanda acil durum müdahalelerinde de görev alabilirler.

Ebelik mezunları, hastanelerde, doğum merkezlerinde, kadın doğum kliniklerinde, özel doğum merkezlerinde, aile sağlığı merkezlerinde, özel sağlık kuruluşlarında ve devlet kurumlarında çalışabilirler. Ayrıca, ebelik mezunları, özel doğum koçluğu veya anne-baby danışmanlığı gibi bağımsız çalışma fırsatları da bulabilirler.Ebelik Bölümü, öğrencilerine, kadın sağlığı, gebelik, doğum ve doğum sonrası bakımı ile ilgili kritik becerileri öğretir ve onları sağlık sektöründe aktif bir rol almaya hazırlar.