Kültür Ve İletişim Bilimleri Bölümü Nedir / Ne İş Yapar

Kültür ve İletişim Bilimleri bölümü, iletişim, kültür ve toplumsal değişim konularına odaklanan bir sosyal bilimler disiplinidir. Bu bölümde öğrenciler, iletişim süreçleri, kültürler arası iletişim, medya, sanat, popüler kültür, sosyal medya ve dijital iletişim gibi konuları öğrenirler.Kültür ve İletişim Bilimleri mezunları, medya şirketlerinde, reklam ajanslarında, kamu ve özel sektör kuruluşlarında, kültür ve sanat kurumlarında, uluslararası kuruluşlarda, sosyal medya platformlarında ve diğer iletişim alanlarında çalışabilirler. Bu kişiler, iletişim stratejileri, medya planlaması, pazarlama, reklamcılık, halkla ilişkiler, sosyal medya yönetimi, kültürler arası iletişim gibi konularda uzmanlaşmış kişilerdir.

Kültür ve İletişim Bilimleri mezunları, medya şirketlerinde, reklam ajanslarında, kamu ve özel sektör kuruluşlarında, kültür ve sanat kurumlarında, uluslararası kuruluşlarda, sosyal medya platformlarında ve diğer iletişim alanlarında çalışabilirler. Bu kişiler, iletişim stratejileri, medya planlaması, pazarlama, reklamcılık, halkla ilişkiler, sosyal medya yönetimi, kültürler arası iletişim gibi konularda uzmanlaşmış kişilerdir. Ayrıca, akademik kariyer yaparak araştırma ve öğretim faaliyetlerinde bulunabilirler.