Eğitim Sosyolojisi Yl. Prg. Nedir ?

Eğitim Sosyolojisi Yüksek Lisans Programı, eğitim sistemi ve toplum arasındaki ilişkileri inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu program, eğitimin sosyolojik boyutlarını, eğitim politikalarının toplumsal etkilerini ve eğitim sisteminin sosyal dinamiklerini araştırır. Öğrenciler, eğitimde sosyal eşitsizlikler, eğitim fırsatları, eğitim politikalarının toplumsal etkileri, okul kültürü ve toplumsal değişim gibi konuları incelerler.

Mezunlar, eğitim politikalarının ve programlarının sosyal etkilerini değerlendirebilir, toplumsal eşitsizliklerin azaltılması için çalışmalar yapabilir veya eğitim sistemlerinin sosyolojik araştırmalarını yürütebilirler. Ayrıca, eğitim kurumlarında yönetim ve danışmanlık görevlerinde çalışabilir veya eğitim politikalarının oluşturulmasında yer alabilirler.