Çevre Mühendisliği Yl. Prg. Nedir / Çalışma Alanları

Çevre Mühendisliği Yüksek Lisans Programı, çevre sorunlarının çözümüne yönelik mühendislik prensiplerinin uygulandığı bir programdır. Bu programda, öğrencilere su kaynakları yönetimi, atık su arıtımı, atık yönetimi, hava kirliliği kontrolü, çevresel etkileri ve sürdürülebilir çevre teknolojileri gibi konular üzerinde derinlemesine bilgi verilir.

Öğrenciler, çevre etkilerini değerlendirme, çevresel modelleme, çevre mühendislik tasarımı ve proje yönetimi gibi becerileri geliştirirler. Ayrıca, çevre düzenlemeleri ve standartlarına uygun çözümler üretme yeteneği kazanırlar. Çevre Mühendisliği mezunları, çevre mühendislik firmalarında, su ve atık su arıtma tesislerinde, enerji sektöründe, kamu kurumlarında veya araştırma merkezlerinde çalışabilirler.