Elektronik Mühendisliği Ve Enformatik Yl. Prg. Nedir ?

Elektronik Mühendisliği Ve Enformatik Yüksek Lisans Programı, elektronik mühendisliği ve bilgisayar bilimleri disiplinlerini birleştirerek öğrencilere geniş bir bilgi ve beceri yelpazesi sunar. Bu programda, öğrenciler elektronik devreler, mikroişlemciler, bilgisayar ağları, veritabanı yönetimi, yazılım mühendisliği ve veri analitiği gibi konuları derinlemesine incelerler.

Elektronik mühendisliği ve enformatik mezunları, bilişim teknolojileri firmalarında, yazılım geliştirme şirketlerinde, telekomünikasyon sektöründe, otomasyon ve kontrol sistemleri alanında çalışabilirler. Mezunlar, entegre sistemlerin tasarımı, donanım-yazılım entegrasyonu, büyük veri analitiği, yapay zeka ve nesnelerin interneti gibi ileri teknoloji projelerinde görev alabilirler. Ayrıca, bilgi teknolojileri danışmanlığı veya akademik kariyer yapma imkanına da sahiptirler.