Elektronik Ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümü, elektronik, haberleşme, telekomünikasyon, bilgisayar ağları, sinyal işleme, kontrol sistemleri ve benzeri konulara odaklanan bir mühendislik dalıdır. Bu bölümde öğrenciler elektronik devreler, sistemler ve cihazlar gibi bir dizi elektronik araç ve teknolojiler hakkında bilgi edinirler.Elektronik ve haberleşme mühendisleri, elektronik sistemleri tasarlar, geliştirir, test eder ve bakımını yaparlar. Bu mühendisler ayrıca haberleşme ağlarını ve sistemlerini yönetirler.

Elektronik ve haberleşme mühendisliği, cep telefonları, radyo, televizyon, uydu haberleşmesi, internet, radar, güvenlik sistemleri, otomasyon, robotik sistemler, tıbbi cihazlar ve daha birçok alanda kullanılan teknolojilerin tasarım ve geliştirme süreçlerinde önemli bir rol oynar.Elektronik ve haberleşme mühendisleri, araştırma ve geliştirme, üretim, enerji sektörü, sağlık hizmetleri, havacılık, savunma sanayii, ulaşım ve telekomünikasyon gibi birçok farklı sektörde çalışabilirler.