Jeoloji Mühendisliği Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Jeoloji Mühendisliği bölümü, yerkabuğunun yapısını, tarihsel gelişimini, doğal kaynakların oluşumunu, dağılımını ve kullanımını inceleyen bir mühendislik disiplinidir. Bu bölümde öğrenciler, yerkabuğu, jeolojik süreçler, doğal kaynaklar, madenler, petrol ve doğalgaz kaynakları, su kaynakları, volkanlar, depremler ve diğer doğal afetler hakkında bilgi edinirler.Jeoloji Mühendisliği bölümünde çalışanlar, jeolojik verileri toplayarak, analiz ederek, yorumlayarak, doğal kaynakların araştırılması, keşfi ve çıkarılması konularında uzmanlaşmış kişilerdir. Ayrıca, inşaat mühendisliği projeleri, madencilik, petrol ve doğalgaz sektörleri, arazi kullanımı, çevre analizi ve afet yönetimi gibi birçok alanda çalışabilirler.

Jeoloji Mühendisliği mezunları, özellikle madencilik, petrol ve doğalgaz sektörleri başta olmak üzere, inşaat sektörü, araştırma enstitüleri, çevre analizi şirketleri, jeolojik danışmanlık firmaları, ve devlet kurumları gibi alanlarda iş bulabilirler.Jeoloji Mühendisliği mezunları, doğal kaynakların araştırılması, keşfi ve çıkarılması, arazi kullanımı, inşaat projeleri, çevre analizi, afet yönetimi gibi konularda çalışabilirler. Bu kişiler, jeolojik verilerin toplanması, analizi, yorumlanması ve raporlanması gibi işleri yaparak, doğal kaynakların kullanımına yönelik çözümler üretebilirler. Ayrıca, arazi kullanımı, inşaat projeleri, çevre analizi ve afet yönetimi gibi konularda da çalışabilirler.