Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Endüstriyel Tasarım Mühendisliği bölümü, ürün, araç ve cihazlar gibi endüstriyel ürünlerin tasarımı ve üretimi ile ilgilenen bir mühendislik dalıdır. Bu bölümde öğrenciler, ürün tasarımı için gerekli teknik, estetik ve işlevsel becerileri kazanırlar. Bu, ürün tasarımı sürecinin her aşamasını kapsar; tasarımın planlanması, prototip oluşturma, mühendislik ve üretim süreçleri dahil.Endüstriyel tasarım mühendisleri, tasarım ekibi içinde yer alarak, yeni ürünlerin, araçların ve cihazların tasarımını ve geliştirilmesini yönetirler.

Bu ürünlerin işlevselliğini artırmak, maliyeti düşürmek, estetik görünümünü iyileştirmek ve tüketicinin ihtiyaçlarını karşılamak için tasarım değişiklikleri önerirler. Ayrıca, üretim sürecinin planlanması, kalite kontrolü ve maliyet hesaplamaları gibi konularda da görev alırlar.Endüstriyel tasarım mühendisleri, endüstriyel üretim şirketlerinde, tasarım stüdyolarında, danışmanlık firmalarında ve devlet kurumlarında çalışabilirler. Ürün geliştirme, tasarım, üretim, kalite kontrol ve maliyet hesaplamaları gibi konularda görev alabilirler.