Moleküler Biyoteknoloji Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Moleküler Biyoteknoloji bölümü, biyoteknolojinin moleküler düzeydeki uygulamaları konusunda eğitim veren bir lisans programıdır. Öğrenciler, biyolojinin moleküler temellerini ve biyoteknolojik uygulamalarını öğrenirler.Moleküler biyoteknoloji öğrencileri, biyoteknolojinin temel prensiplerini öğrenerek, moleküler düzeyde çeşitli uygulamalar geliştirmeye yönelik bir eğitim alırlar. Öğrenciler, biyoteknolojinin DNA manipülasyon tekniklerini, protein mühendisliğini, genetik mühendisliğini, genomik ve proteomik teknolojileri, biyolojik veri analizlerini ve diğer birçok moleküler düzeydeki teknikleri öğrenirler.

Bu bölümde öğrenciler ayrıca biyoteknolojik ürünlerin üretimi, geliştirilmesi ve ticarileştirilmesi süreçleri hakkında bilgi sahibi olurlar.Moleküler biyoteknoloji mezunları, biyoteknoloji endüstrisinde, akademik kurumlarda, araştırma merkezlerinde, gıda ve ilaç endüstrisinde, biyomedikal araştırma şirketlerinde, çevre endüstrisinde ve diğer birçok sektörde çalışabilirler. Mezunlar, genetik mühendisliği, protein mühendisliği, biyokimya, moleküler biyoloji, biyoinformatik, genomik, proteomik gibi konularda çalışarak biyoteknoloji araştırmaları yapabilir, biyoteknolojik ürünlerin geliştirilmesine katkı sağlayabilir ve biyoteknolojik uygulamaların ticarileştirilmesinde görev alabilirler.