Enerji Sistemleri Yüksek Lisans Programı Nedir ?

Enerji Sistemleri Yüksek Lisans Programı, enerji üretimi, dağıtımı ve kullanımını optimize etmeyi amaçlayan bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, enerji sistemleri analizi, enerji yönetimi, enerji verimliliği, enerji depolama teknolojileri, enerji planlama ve enerji politikalar gibi konuları incelerler.

Mezunlar, enerji şirketlerinde, enerji danışmanlık firmalarında, araştırma kuruluşlarında veya devlet kurumlarında çalışabilirler. Enerji sistemlerinin analizini yapabilir, enerji verimliliği projeleri tasarlayabilir, enerji kaynaklarının optimal kullanımını sağlayabilir ve enerji politikalarının oluşturulmasına katkıda bulunabilirler.