Elektrik-Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans Programı

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ve Siber Sistemler Yüksek Lisans Programı, öğrencilere elektrik-elektronik mühendisliği ve siber güvenlik alanlarının birleşimi üzerine yoğunlaşan bir eğitim sunar. Bu programda, öğrenciler elektrik-elektronik sistemlerin tasarımı, siber tehditlerin analizi, ağ güvenliği, veri koruma ve siber saldırı önleme gibi konuları öğrenirler.

Elektrik-elektronik mühendisliği ve siber sistemler mezunları, siber güvenlik firmaları, teknoloji şirketleri, bankaları, enerji sektörü, iletişim şirketleri ve kamu kurumları gibi çeşitli sektörlerde çalışabilirler. Mezunlar, elektrik-elektronik sistemlerin siber güvenliğini sağlamak, ağlarda güvenlik açıklarını tespit etmek ve düzeltmek, siber saldırılara karşı önlemler geliştirmek gibi görevleri üstlenebilirler. Ayrıca, siber güvenlik politikaları oluşturabilir, siber güvenlik açığı analizi yapabilir ve risk değerlendirmesi süreçlerine katkıda bulunabilirler.

Elektrik-elektronik mühendisliği ve siber sistemler yüksek lisans programı, mezunlara hem elektrik-elektronik mühendisliği hem de siber güvenlik konularında derin bir uzmanlık sağlayarak, güvenli ve korumalı sistemlerin tasarımı ve uygulanması konularında liderlik rolü üstlenmelerine olanak tanır.