Eski Türk Dili Yüksek Lisans Programı Nedir ?

Eski Türk Dili Yüksek Lisans Programı, Türk tarihindeki Türk dillerinin yapısal, tarihsel ve kültürel yönlerini inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, eski Türk dillerinin gramer yapısı, yazılı ve sözlü kaynakları, dilbilimsel analizler, metin okumaları ve dil tarihine yönelik araştırmalar gibi konuları incelerler.

Mezunlar, üniversitelerde akademik kariyer yapabilir, araştırma merkezlerinde çalışabilir, kültür mirası kurumlarında görev alabilir veya kültürel projelerde yer alabilirler. Eski Türk dilleri üzerine dilbilimsel araştırmalar yapabilir, tarihi metinleri analiz edebilir, dil tarihine yönelik çalışmalar yapabilir ve kültürel mirasın korunması ve tanıtılmasına katkıda bulunabilirler.