Akıllı Sistemler Mühendisliği Yüksek Lisans Programı Nedir

Akıllı Sistemler Mühendisliği Yüksek Lisans Programı, karmaşık sistemleri analiz etmek, tasarlamak ve optimize etmek için gerekli olan teorik ve pratik bilgiyi sağlayan bir lisansüstü programdır. Bu program, öğrencilere yapay zeka, makine öğrenimi, veri analitiği, robotik ve otomasyon gibi konularda derinlemesine bir eğitim sunmayı hedefler. Öğrenciler, ileri düzey matematiksel ve analitik becerilerini kullanarak karmaşık sistemleri modeller, simüle eder ve optimize ederler. Ayrıca, akıllı sistemlerin güncel teknolojik gelişmelerini takip eder ve bu alandaki yeniliklere katkıda bulunurlar. Mezunlar, endüstriyel otomasyon, robotik sistemler, yapay zeka uygulamaları, veri analitiği projeleri veya akademik araştırma alanlarında çalışabilirler.