Geleneksel Türk Müziği Yüksek Lisans Programı Nedir

Geleneksel Türk Müziği Yüksek Lisans Programı, Türk müziği geleneği, makamlar, usuller, icra teknikleri ve repertuarı hakkında derinlemesine bilgi ve deneyim kazandırmayı hedefleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, Türk müziğinin tarihi ve teorik temellerini, makam ve usul sistemini, repertuarını ve performans tekniklerini incelerler.

Mezunlar, konserlerde, müzik topluluklarında, radyo ve televizyon yayınlarında, akademik kurumlarda veya kültür ve sanat merkezlerinde çalışabilirler. Türk müziğini icra edebilir, konserler düzenleyebilir, müzik topluluklarında müzik direktörü veya solist olarak görev alabilir, müzik eğitimi verebilir veya müzik araştırmaları yapabilirler. Ayrıca, Türk müziği üzerine akademik çalışmalar yaparak müzikoloji alanında uzmanlaşabilirler.