İktisat, Siyaset Ve Teknoloji Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

İktisat, Siyaset ve Teknoloji Yüksek Lisans Programı, ekonomik, politik ve teknolojik faktörlerin birlikte etkileşimini anlamayı ve analiz etmeyi hedefleyen bir yüksek lisans programıdır. Bu program, öğrencilere ekonomi-politika ilişkileri, teknolojinin ekonomi ve politikaya etkisi, yenilikçilik, rekabetçilik ve teknoloji politikaları gibi konularda derinlemesine bir eğitim sunar.

İktisat, Siyaset ve Teknoloji Yüksek Lisans Programı, öğrencileri ekonomi, siyaset ve teknoloji alanlarında karmaşık ilişkileri anlamaya, politika yapım süreçlerine katılmaya, politika önerileri geliştirmeye ve teknolojik değişimlerin ekonomi ve siyaset üzerindeki etkilerini analiz etmeye yönlendirir. Mezunlar, kamu kurumlarında, özel sektörde, araştırma merkezlerinde veya uluslararası kuruluşlarda ekonomist, politika analisti, stratejist veya araştırmacı olarak çalışabilirler. Ayrıca, politika önerileri sunabilir, politika yapım süreçlerine katılabilir ve teknoloji politikalarının etkisini değerlendirebilirler.