Fen Bilimleri Ve Teknolojileri Yl. Prg. Nedir / Ne İş Yapar?

Fen Bilimleri ve Teknolojileri Yüksek Lisans Programı, fen bilimleri ve teknoloji alanında derinlemesine bilgi ve uzmanlık sağlayan bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, fen bilimleri disiplinleri (fizik, kimya, biyoloji, vb.) ve teknolojik uygulamalar hakkında ileri düzeyde eğitim alırlar.

Mezunlar, araştırma merkezlerinde, endüstriyel laboratuvarlarda, teknoloji şirketlerinde veya akademik kurumlarda çalışabilirler. Araştırma projelerine katılabilir, yeni teknolojilerin geliştirilmesine katkıda bulunabilir, fen bilimleri alanında ileri düzeyde araştırmalar yapabilir veya eğitim kurumlarında öğretim görevlisi olarak görev alabilirler. Ayrıca, endüstriyel süreçlerin iyileştirilmesi, kalite kontrol, ürün geliştirme ve teknoloji yönetimi gibi alanlarda uzmanlık sağlayabilirler.