İnşaat Mühendisliği Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

İnşaat Mühendisliği, yapımı, tasarımı ve bakımı yapılan binalar, köprüler, barajlar, otoyollar ve diğer yapılar gibi çeşitli yapılarla ilgilenen bir mühendislik dalıdır. İnşaat Mühendisliği programı, öğrencilere matematik, fizik, yapı tasarımı, yapı malzemeleri, yapı dinamiği, yapı mekaniği, yapı yönetimi, yapı maliyeti ve inşaat teknolojileri gibi konularda geniş bir eğitim verir.İnşaat Mühendisleri, bina, baraj, köprü, tünel, yol, havaalanı ve su dağıtım sistemleri gibi çeşitli yapıların planlamasında, tasarımında, inşasında, yönetiminde ve denetiminde görev alırlar.

İnşaat mühendisleri, projelerin uygun bütçe, kalite ve zaman çizelgesine uygun bir şekilde yürütülmesinden sorumludur.Bu nedenle, inşaat mühendisleri genellikle mimarlar, peyzaj mimarları, yapısal mühendisler, müteahhitler ve diğer inşaat profesyonelleriyle birlikte çalışırlar. İnşaat mühendisleri, projelerin güvenli, dayanıklı ve ekonomik bir şekilde inşa edilmesini sağlamak için çeşitli malzemelerin seçimini, yapıların inşasını, test edilmesini, bakımını ve tamirini yönetirler.