Fars Dili Ve Edebiyatı Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Fars Dili ve Edebiyatı bölümü, öğrencilere Farsça dilinin yapısal, edebi ve kültürel yönlerini öğretir. Bu bölümde öğrenciler ayrıca Fars edebiyatının tarihi, şiirleri, romanları, hikayeleri, tiyatrosu ve diğer edebi eserleri hakkında bilgi edinirler.Mezunlar, öğretmenlik, çevirmenlik, yayıncılık, turizm, diplomatlık ve diğer mesleklerde çalışabilirler. Ayrıca uluslararası ilişkiler, dilbilim, sanat tarihi, antropoloji ve sosyoloji gibi alanlarda lisansüstü çalışmalar yapabilirler.