İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü Nedir ?

İnsan Kaynakları Yönetimi, insan kaynakları yönetimi, işletme, psikoloji, sosyoloji ve hukuk gibi disiplinleri bir araya getiren bir bölümdür. Bu bölümde eğitim alan öğrenciler, işletmelerin insan kaynakları işlemlerini planlama, geliştirme ve uygulama konusunda bilgi ve beceri kazanırlar.İnsan Kaynakları Yönetimi bölümü mezunları, insan kaynakları departmanlarında veya diğer işletmelerin insan kaynakları işlemlerinde çalışabilirler.

İşletmelerde insan kaynakları departmanlarında pozisyonlar arasında insan kaynakları yöneticisi, insan kaynakları uzmanı, işe alım uzmanı, eğitim uzmanı, personel yöneticisi, ücret ve maaş uzmanı gibi görevler bulunur.Ayrıca, insan kaynakları yönetimi mezunları aynı zamanda danışmanlık firmalarında, hukuk firmalarında, bankalarda ve diğer ticari işletmelerde de iş bulabilirler. Bunun yanı sıra, kamu sektöründe de insan kaynakları yönetimi pozisyonları mevcuttur.