Halkbilimi Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Halkbilimi bölümü, kültürel mirasın korunması, yönetimi ve yaygınlaştırılması alanlarında eğitim veren bir lisans programıdır. Bu programda öğrencilere, halk kültürü, geleneksel sanatlar, folklor, sözlü tarih, müzik, dans, mimari ve el sanatları gibi konuların yanı sıra bu konuların araştırılması, korunması ve belgelenmesi için gerekli yöntemler öğretilir.Halkbilimi bölümü öğrencileri, geleneksel kültürel mirasın korunması, araştırılması, belgelenmesi ve yaygınlaştırılması için gerekli becerileri kazanırlar. Bölümde verilen dersler arasında halk kültürü, sözlü tarih, folklor, geleneksel sanatlar, müzik, dans, mimari, el sanatları, arşivcilik, belgeleme teknikleri ve benzeri konular yer alır.

Halkbilimi bölümü mezunları, müzelerde, kültürel miras kurumlarında, üniversitelerde, turizm sektöründe, yerel yönetimlerde, sanat galerilerinde, arşivlerde, festivallerde, derneklerde ve diğer birçok alanda çalışabilirler. Mezunlar, geleneksel kültürel mirasın korunması, araştırılması, belgelenmesi ve yaygınlaştırılması konularında uzmanlaşmış kişilerdir.Halkbilimi bölümü mezunları, halk kültürü, folklor, geleneksel sanatlar, müzik, dans, mimari ve el sanatları gibi konularda araştırma yapabilir, bu konularda belgeleme ve arşivleme çalışmaları yapabilir, turizm sektöründe geleneksel kültürü kullanarak ürün geliştirebilir ve geleneksel kültürü yaşatmak için eğitim, sergi ve etkinlikler düzenleyebilirler.