İnsan Kaynakları Yönetimi ve Temel Çalışma Mevzuatı Eğitimi Sertifika Programı Nedir?

İnsan Kaynakları Yönetimi ve Temel Çalışma Mevzuatı Eğitimi Sertifika Programı, katılımcılara insan kaynakları yönetimi ve çalışma mevzuatı alanında temel bilgileri ve becerileri kazandırmayı amaçlayan bir eğitim programıdır. Bu program kapsamında işletmelerin insan kaynakları yönetimi sürecinde yer alan çalışanlar, işverenler ve işletme sahipleri gibi farklı hedef kitlelere yönelik bilgiler verilir.

Programda işletme mevzuatı ve çalışma hukuku konularında temel bilgiler sunulur. Bunlar arasında, iş kanunu, iş sözleşmesi, işveren-çalışan ilişkileri, işçi sağlığı ve iş güvenliği, çalışma saatleri, ücretlendirme sistemleri, sosyal güvenlik, işe alım, işten çıkarma, işveren ve çalışan hakları, özlük dosyası, disiplin yönetimi, işçi sendikaları ve iş müfettişleri gibi konular yer alabilir. Katılımcılara, işletmelerin insan kaynakları yönetiminde kullanılan temel araç ve teknikler konusunda bilgi verilir. Bunlar arasında, işe alım süreci, personel seçimi, performans değerlendirme, eğitim ve geliştirme, kariyer planlama, disiplin yönetimi, ödül sistemleri ve çalışan motivasyonu gibi konular yer alabilir.

Eğitim programı aynı zamanda katılımcılara, insan kaynakları yönetimi sürecinde sıklıkla kullanılan teknolojik araçlar ve dijital yönetim sistemleri hakkında bilgi verir. Bunlar arasında insan kaynakları yönetim yazılımları, dijital işe alım ve performans yönetimi araçları, ödül yönetim sistemleri, işe alım web siteleri ve sosyal medya araçları gibi konular yer alabilir. Programın sonunda katılımcılar, insan kaynakları yönetimi ve temel çalışma mevzuatı konularında bilgi ve becerilerini kullanarak çeşitli uygulamalar yaparlar. Bu uygulamalar arasında, işe alım sürecinde kullanılan mülakat teknikleri, performans değerlendirme sürecinde kullanılan araçlar, ödül sistemleri oluşturma, disiplin yönetimi ve işçi hakları konularında çözümleme çalışmaları yer alabilir.

Sertifika Programına Bakınız.

İnsan Kaynakları Yönetimi ve Temel Çalışma Mevzuatı Eğitimi Sertifika Programı