Instagram’a Yeni Gelen Sohbet Özelliği: Channels (Yayın Kanalları)

Instagram içerik üreticileri için doğrudan iletişim kurmayı kolaylaştıran yeni bir özelliği daha bünyesine ekledi.

Bu özellikle birlikte içerik üreticiler herkese açık kanal özelliğini kullanarak; yayın kanalına katılan takipçileri ile medya, mesaj, ses, video gibi unsurları destekleyen kanal ortamından iletişime geçebiliyor. Telegram’da olduğu gibi belli bir topluluğa sahip kullanıcılar, kanal aracığıyla katılım sağlayan takipçilerine özel paylaşımlar yapabiliyor.

Yayın Kanalları özelliğini kullanan üreticiler, takipçilerinin mesaj kutusuna ileti göndererek takipçilerini çeşitli konular hakkında haberdar olmalarını sağlayabiliyor. Takipçilerin kanala katılabilmesi için bir kereliğe mahsus olmak üzere bildirim gönderiliyor. İçerik Üreticiler oluşturdukları yayın kanalları üzerinden çeşitli duyurular ve paylaşımlar yapabiliyor. Takipçiler bu paylaşımlara sadece ifade bırakarak tepki verebiliyor.

Hikaye paylaşımlarında kanala katıl butonunu kullanılarak takipçiler kanaldan haberdar olup, bu etiket üzerinden katılım sağlayabiliyor. Katılımcılara kanalı paylaşma, diledikleri zaman kanalı sessize alma veya ayrılma gibi imkanlar tanınıyor. Ayrıca gelen bildirimler de kontrol edilebiliyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde test edilmeye başlayan bu özellik, artık Türkiye’deki instagram kullanıcılarına da tanımlanıyor. Şu an kısıtlı sayıdaki içerik üreticisinin kullanımına açık olan özelliği ilerleyen zamanlarda herkesin kullanabileceği bekleniyor.