İntihal ve İntihalden Kaçınma Stratejileri (İngilizce) Nedir?

İntihal, bir akademik çalışmada kaynaklardan alıntı yapılmış olmasına rağmen bu alıntıların uygun şekilde atıfta bulunulmadan kullanılması durumudur. İntihal yapmak, bir yazarın intihal yaptığına dair ciddi bir etik suçlamaya neden olabilir ve bu durum akademik kariyerinde ve itibarında önemli bir zarara neden olabilir. Bu nedenle, intihalden kaçınma stratejileri hakkında bilgi sahibi olmak ve uygun alıntı tekniklerini öğrenmek son derece önemlidir.

İntihalden kaçınma stratejileri sertifikası, öğrencilere, araştırmacılara ve yazarlara uygun alıntı tekniklerini öğretir ve intihalden kaçınmalarına yardımcı olur.

Bu sertifika programının içeriği genellikle şunları içerir:

• İntihal nedir, neden önemlidir ve nasıl önlenebilir
  • Kaynak atıf teknikleri ve çeşitli kaynak türlerinde uygun atıf örnekleri
  • Plagiarism checker araçlarının kullanımı ve sonuçlarının yorumlanması
  • Örnek akademik makalelerin analizi ve doğru alıntı tekniklerinin kullanımı
  • İntihalden kaçınmak için stratejiler ve alıştırmalar

Bu sertifika programının amacı, katılımcılara intihalden kaçınma konusunda pratik bilgi ve beceriler kazandırmak, akademik yazılarında daha etkili ve doğru kaynak atıf teknikleri kullanmalarını sağlamak ve yazarlık kariyerlerinde intihal suçlamalarından kaçınmalarına yardımcı olmaktır.

Sertifika Programına Bakınız.

İntihal ve İntihalden Kaçınma Stratejileri (İngilizce)