ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Sertifika Programı Nedir?

ISO 10002, müşteri memnuniyeti yönetim sistemi standardıdır. Bu standardın amacı, işletmelerin müşteri memnuniyetini artırmak için müşteri şikayetlerini yönetmesine yardımcı olmaktır. Bu sertifikayı alan işletmeler, müşteri memnuniyeti ve sadakatini artırarak, müşterilerinin beklentilerini daha iyi anlamak ve onları karşılamak için daha iyi bir strateji geliştirebilirler.

ISO 10002 standardı, müşteri şikayetleri yönetim sisteminin oluşturulması, uygulanması, sürdürülmesi ve sürekli iyileştirilmesini kapsar. Bu süreç, müşteri şikayetlerinin toplanması, analizi, yanıtlanması ve takip edilmesini içerir. ISO 10002 standardı, müşteri şikayetlerinin işletmeler tarafından doğru bir şekilde ele alınmasını sağlayarak müşteri memnuniyetini artırmayı hedefler.

ISO 10002 sertifikasyonu için işletmeler, müşteri şikayetlerini yönetmek için bir yönetim sistemi oluşturmalı, bu sistemde şikayetleri ele alacak personeli belirlemeli, şikayetleri kayıt altına almalı, analiz etmeli ve uygun şekilde yanıtlamalıdır. Ayrıca, işletmelerin müşteri şikayetlerini takip etmeleri ve sürekli olarak iyileştirme çalışmaları yapmaları gerekmektedir. ISO 10002 sertifikasyonu, işletmelerin müşteri şikayetlerine daha duyarlı olmalarını, müşterilerinin memnuniyetini artırmalarını ve bu sayede müşteri sadakatini ve işletme başarısını artırmalarını sağlar.

Sertifika Programına Bakınız.

ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Sertifika Programı