Kaçış Konulu Yabancı Film ve Diziler

Kaçış temalı filmler ve diziler, genellikle izleyicilere heyecanlı ve gerilim dolu anlar yaşatır.

• Filmler

The Shawshank Redemption (Esaretin Bedeli)

Stephen King'in novellasından uyarlanan bu film, bir hapisanede yanlışlıkla cinayet suçlamasıyla yatan Andy Dufresne'in hikayesini anlatır.

Escape from Alcatraz

Gerçek bir hikayeye dayanan bu film, ünlü Alcatraz hapishanesinden kaçmayı başaran üç mahkumun hikayesini anlatır.

The Great Escape (Büyük Kaçış)

II. Dünya Savaşı sırasında, Almanların esir aldığı bir grup Müttefik askerinin kaçış planını konu alır.

Papillon

Henri Charrière'in otobiyografisinden uyarlanan bu film, Fransız Guyanası'ndaki bir ceza kolonisinden kaçışını anlatır.

Escape Plan (Kaçış Planı)

Güvenlik uzmanı Ray Breslin'in (Sylvester Stallone) en iyi tasarladığı hapishaneden kaçma hikayesini konu alır.

• Diziler

Prison Break

Bu dizi, masum bir adamın ölüm cezasına mahkum edildiği Fox River Eyalet Hapishanesi'nden kaçma planını ve bu planın uygulanışını konu alır.

The Fugitive (Kaçak) Dr. Richard Kimble'ın yanlışlıkla karısının cinayetiyle suçlanması ve gerçek katili bulma çabalarını anlatır.

Lost (Kayıp)

Uçak kazası sonucunda ıssız bir adaya düşen bir grup insanın hayatta kalma mücadelesini ve adadan kaçma çabalarını konu alır.

Breaking Out

Gerçek hayatta gerçekleşen hapishane kaçışlarını konu alan bu belgesel dizi, kaçışların nasıl gerçekleştiğini detaylarıyla inceler.

La Casa de Papel (Money Heist - Hırsızlık Sanatı)

İspanyol yapımı olan bu dizi, İspanya Kraliyet Darphanesi'ne yapılan bir soygunu ve bu soygun sırasında rehineleriyle birlikte polisle yaşadıkları gerilim dolu anları anlatır.

Kaçış temalı bu filmler ve diziler, izleyiciye adrenalin dolu anlar yaşatmayı amaçlar ve genellikle başarılı olurlar. İzlemek istediğiniz türe ve tonlamaya bağlı olarak bu listeden bir seçim yapabilirsiniz.