Nuri Bilge Ceylan Filmleri ve Konuları

• Koza (1995) (Kısa Film)
    Tarih: 1995
    Konu: Bir boksör ve eşinin yaşadığı dramatik bir günü anlatır. Film, Cannes Film Festivali'nde Palme d'Or için yarışmış ve ikinci olmuştur.
  • Kasaba (1997)
    Tarih: 1997
    Konu: Bir kasabada yaşayan bir ailenin günlük yaşantısını, çocukların gözünden mevsim değişiklikleriyle birlikte anlatır.
  • Mayıs Sıkıntısı (1999)
    Tarih: 1999
    Konu: Bir yönetmenin, memleketine dönüp orada film çekimleri yapması ve ailesiyle yaşadığı ilişkileri konu alır.
  • Uzak (2002)
    Tarih: 2002
    Konu: İstanbul'da yaşayan bir fotoğrafçının, köyden gelen akrabasını ağırlaması ve aralarında geçen ilişkiyi konu alır.
  • İklimler (2006)
    Tarih: 2006
    Konu: Bir çiftin ayrılığı ve ayrılık sonrası yaşadıklarını konu alır. Film, insan ilişkilerini ve duygusal dönemleri işler.
  • Üç Maymun (2008)
    Tarih: 2008
    Konu: Bir politikacının şoförünün, işvereninin bir kaza sonucu işlediği suçu üstlenmesini ve bunun ailesine olan etkilerini konu alır.
  • Bir Zamanlar Anadolu'da (2011)
    Tarih: 2011
    Konu: Anadolu'da geçen bir cinayet soruşturması sırasında polis, savcı ve doktorun hikayesini anlatır.
  • Kış Uykusu (2014)
    Tarih: 2014
    Konu: Kapadokya'da bir otel işleten eski bir oyuncunun, kış aylarında karşılaştığı sorunları ve ilişkilerini konu alır.
  • Ahlat Ağacı (2018)
    Tarih: 2018
    Konu: Yazar olmak isteyen genç bir adamın, ailesiyle ve köyüyle olan ilişkilerini ve hayatını anlatır.