Küresel Siyaset Ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Nedir ?

Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler bölümü, uluslararası ilişkilerin, küresel politikanın, uluslararası hukukun ve uluslararası ekonominin incelenmesine odaklanan bir sosyal bilimler disiplinidir. Bu bölümde öğrenciler, uluslararası politik sistemler, uluslararası işbirliği ve çatışmalar, uluslararası örgütler ve uluslararası hukuk gibi konuları öğrenirler.Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler mezunları, uluslararası örgütler, hükümetler, sivil toplum kuruluşları, uluslararası kuruluşlar, uluslararası şirketler ve medya kuruluşları gibi alanlarda çalışabilirler. Bu kişiler, uluslararası ilişkiler, uluslararası politika, uluslararası hukuk, uluslararası ekonomi, barış ve güvenlik, uluslararası insani yardım gibi konularda uzmanlaşmış kişilerdir.

Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler mezunları, uluslararası örgütler, hükümetler, sivil toplum kuruluşları, uluslararası kuruluşlar, uluslararası şirketler ve medya kuruluşları gibi alanlarda çalışabilirler. Bu kişiler, uluslararası politika ve diplomatik ilişkiler, uluslararası ekonomi, barış ve güvenlik, uluslararası insani yardım, uluslararası hukuk gibi konularda danışmanlık ve yöneticilik yapabilirler. Ayrıca, uluslararası gazetecilik, akademik kariyer yaparak araştırma ve öğretim faaliyetlerinde bulunabilirler.