Cevher Hazırlama Mühendisliği Bölümü Nedir ?

Cevher Hazırlama Mühendisliği Bölümü, madencilik sektöründe çalışan profesyonellerin, cevherin çıkarılması, hazırlanması ve işlenmesi süreçlerindeki sorunlara çözümler üreten mühendislerin yetiştirildiği bir lisans programıdır. Bu bölümde öğrenciler, mineraloji, maden yatakları, maden işleme, malzeme bilimi, maden arama ve çıkarım yöntemleri, cevher hazırlama makineleri ve ekipmanları, kimya, çevre yönetimi ve benzeri konularda eğitim alırlar. Bu bölümde verilen eğitim, öğrencilere cevherlerin çıkarılması, konsantre edilmesi, ayrıştırılması ve metalürjik işlemlerle saflaştırılması için gereken bilgi ve becerileri kazandırmayı amaçlamaktadır.

Çalışma Alanları

Cevher Hazırlama Mühendisliği mezunları, maden ve cevher arama, maden çıkarımı, maden işleme, metalürji, çevre yönetimi ve enerji sektörlerinde çeşitli pozisyonlarda çalışabilirler. Örneğin, maden işletmelerinde üretim, işletme ve yönetim, işletme mühendisliği, kalite kontrol, maliyet muhasebesi, pazarlama ve satış gibi alanlarda çalışabilirler. Ayrıca, araştırma ve geliştirme departmanlarında, teknik danışmanlık firmalarında ve hükümet kurumlarında da çalışabilirler.