Kurye / Nedir? Ne İş Yapar? Maaşı Nedir?

Ne İş Yapar?

KURYE, genellikle motorlu veya bisikletli olarak hızlı ve güvenli bir şekilde paket, belge veya benzeri ögeleri bir yerden başka bir yere taşıyan kişidir. Kuryeler, kendi işlerini yapanlar veya kurye hizmetleri sunan şirketlerde çalışabilirler.

Kuryelerin işleri arasında, müşterilerden aldıkları paket veya belgeleri teslim etmek, teslimat sırasında paketin güvenliğini sağlamak, paketlerin teslimat zamanını kaydetmek, teslimat sonrası ödemeleri almak, günlük raporlar hazırlamak ve yöneticilerine raporlamak gibi görevler yer alır.

Maaşı Nedir?

Kuryelerin maaşları, kurye hizmetleri sunan şirketlerde çalışanlar için saatlik ücret şeklinde belirlenebilir veya kurye olarak çalışanların kazançları paket teslimatlarının sayısına, teslimat bölgesine ve işverenin bütçesine göre değişebilir. Türkiye'de bir kuryenin aylık geliri, çalıştığı bölge, işverenin bütçesi ve kuryenin tecrübesine göre değişebilir. Ancak, ortalama bir kurye, 25.000 TL - 40.000 TL arası bir kazanç sağlayabilir.