Literatür Tarama ve Kaynaklara Ulaşma Stratejileri Eğitimi Nedir?

Literatür tarama ve kaynaklara ulaşma stratejileri eğitimi, öğrencilere, araştırmacılara ve meslektaşlara literatür taraması yaparken kaynakları bulmak, erişmek ve kullanmak için gereken becerileri sağlar. Bu program, literatür taraması ve kaynaklara erişme tekniklerini öğrenmenize yardımcı olur ve literatür araştırmalarınızın kalitesini artırır.

Bu sertifika programının içeriği şunları içerebilir:

• Literatür taraması yapmanın önemi ve süreci
  • Kaynak türleri ve bunlara erişme yöntemleri (örneğin, kütüphane veritabanları, çevrimiçi veritabanları, arama motorları)
  • Veritabanları arasında arama yapmak ve arama stratejileri oluşturmak
  • Doğru ve güvenilir kaynakları değerlendirmek
  • Literatürdeki yeni gelişmeleri takip etmek için kaynakları nasıl yönetebilirsiniz
  • Referans yönetim araçlarını kullanmak

Sertifika Programına Bakınız.