Ölçme ve Değerlendirme Eğitimi Sertifika Programı Nedir?

Ölçme ve Değerlendirme Eğitimi Sertifika Programı sınavlar ve testler hazırlama, ölçme araçlarının tasarımı ve uygulaması, sonuçların analizi ve raporlanması konusunda katılımcılara bilgi ve beceriler kazandırmayı amaçlayan bir eğitim programıdır.

Aşağıdaki konular programda ele alınabilir:

• Ölçme ve değerlendirme kavramları ve temel ilkeleri
  • Ölçme araçlarının tasarımı ve uygulaması (soru havuzu hazırlama, testlerin hazırlanması vb.)
  • Test geliştirme (test hazırlama adımları, güvenirlik, geçerlik ve farklı türlerde testler)
  • Sınavların hazırlanması ve yönetimi
  • Yapılandırılmış performans görevlerinin hazırlanması
  • Öğrenci değerlendirme verilerinin analizi ve raporlanması