Meyus Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Meyus, Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre kullanılan bir sıfattır. Bu kelime Arapça kökenli olup "ümitsiz, umutsuz, moral bozukluğu içinde olan" anlamına gelir.

Meyus olan bir kişi, umutsuzluk içinde hisseder ve geleceğe dair olumsuz düşüncelere sahip olabilir.

Örnek cümleler:

• Maçın son dakikalarında geriye düşen takım, oyuncularının yüzlerinde meyus bir ifade taşıyordu.
  • Başarısızlıkla sonuçlanan bir projeden sonra, ekip üyeleri meyus bir şekilde toplandı.
  • Umutsuzluğa kapılmadan önce, farklı bir bakış açısıyla sorunları ele almalısınız.

"Meyus" kelimesi, kişinin içinde bulunduğu olumsuz bir ruh halini veya umutsuzluğunu ifade etmek için kullanılır ve genellikle duygusal bir durumu tanımlamak amacıyla kullanılır.