Hüner Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Hüner" kelimesi Türkçeye özgü bir kelimedir ve kökeni başka bir dile dayanmaz.

Anlamı: "Hüner" kelimesi, bir kişinin beceri, yetenek veya ustalıkla yaptığı bir şeyi ifade eder.

Bu kelime, bir kişinin özel bir yeteneğe veya yeteneklerin kombinasyonuna sahip olduğunu gösterir. Hüner, genellikle sanat, zanaat, spor veya herhangi bir alandaki ustalık ve beceriyi tanımlamak için kullanılır.

Örnek Cümle:

• O, müziğe olan hüneriyle tanınan bir piyanisttir.
  • Ahşap oymacılığındaki hünerleriyle ünlü bir sanatçı olarak bilinir.
  • Basketbol sahasındaki hünerleri sayesinde takımına birçok zafer kazandırdı.