Motosiklet Bakım Onarımcısı Mesleki Yeterlilik Belgesi Nedir?

"Motosiklet Bakım Onarımcısı Mesleki Yeterlilik Belgesi", bir kişinin motosikletlerin bakımı ve onarımı konusundaki bilgi, beceri ve yetkinliklerini belgeleyen resmi bir sertifikadır. Türkiye'de mesleki yeterlilik belgesi sistemini MYK (Mesleki Yeterlilik Kurumu) üzerinden yürütülmektedir.

Motosiklet bakım onarımcısı, motosikletlerin mekanik, elektriksel ve elektronik sistemlerindeki arızaları tespit eder, gereken bakım ve onarım işlemlerini gerçekleştirir.

"Motosiklet Bakım Onarımcısı Mesleki Yeterlilik Belgesi"ni alabilmek için:

Motosikletlerin mekanik, elektriksel ve elektronik sistemlerini tanımak,
Arızaları tespit etme ve gerekli onarım işlemlerini yapma yeteneğine sahip olmak,
Motosiklet parçaları ve bileşenleri hakkında detaylı bilgi sahibi olmak,
Gerekli bakım ve onarım için uygun alet ve ekipmanları kullanma bilgisine sahip olmak,
İş sağlığı ve güvenliği kurallarına uygun çalışabilme yeteneğine sahip olmak gibi yetkinliklere sahip olunması gerekmektedir.
Bu belgeye sahip olabilmek için belirlenen yeterlilik standartlarına uygun eğitim almak ve bu eğitim sonucunda kazanılan bilgi ve becerileri belgelendirmek üzere sınav ve değerlendirmelere tabi tutulmak gerekmektedir.

Türkiye'de bu belgeye nasıl ulaşabileceğiniz, hangi eğitim kurumları veya sınav merkezleri aracılığıyla bu belgeye sahip olabileceğiniz ve diğer detaylar hakkında bilgi almak için MYK'nın resmi internet sitesinden faydalanabilirsiniz.