Muhasebe Ve Finans Yönetimi Bölümü Nedir / Ne İş Yapar

Muhasebe ve Finans Yönetimi bölümü, finansal işlemlerin kaydedilmesi, işletme faaliyetlerinin planlanması ve yönetilmesi konularında uzmanlaşmış kişileri yetiştiren bir lisans programıdır. Bu bölümde öğrenciler, finansal muhasebe, finansal yönetim, finansal analiz, yatırım analizi, uluslararası finans ve bankacılık, risk yönetimi gibi konuları öğrenirler.Muhasebe ve Finans Yönetimi bölümü mezunları, özellikle işletme ve finans sektörlerinde çalışabilirler.

Finans yönetimi ve muhasebe konularında bilgi sahibi olan bu mezunlar, bankacılık, sigortacılık, yatırım, sermaye piyasaları, uluslararası finans kuruluşları, finansal danışmanlık, vergi danışmanlığı, muhasebe ve denetim firmaları gibi çeşitli sektörlerde iş bulabilirler. İşletmelerde mali yönetim, mali analiz, bütçe planlama, yatırım ve finansal risk yönetimi gibi görevleri üstlenebilirler.Muhasebe ve Finans Yönetimi bölümü mezunları, finansal yönetim süreçlerinde görev alarak, finansal analizlerin yapılması, yatırım kararlarının alınması, nakit akış yönetimi, maliyet kontrolü ve bütçe hazırlama gibi konularda çalışabilirler. Ayrıca, şirketlerin vergi işlemleri, finansal raporlama ve denetim süreçlerinde de görev alabilirler.