Mekatronik Mühendisliği Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Mekatronik Mühendisliği, makine mühendisliği, elektronik mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği alanlarını birleştirerek mekanik, elektronik ve bilgisayarlı sistemlerin tasarımı, üretimi, otomasyonu ve kontrolü ile ilgili bir disiplindir.Mekatronik Mühendisliği mezunları, otomotiv, savunma sanayi, tıbbi cihazlar, robotik, havacılık, elektronik, enerji, endüstriyel otomasyon, iş makineleri, bilgi teknolojileri ve makine üretimi gibi farklı endüstrilerde çalışabilirler.Mekatronik Mühendisliği mezunları, mekanik, elektronik ve bilgisayar sistemleri arasındaki etkileşimleri anlamak için geniş bir bilgi birikimine sahiptirler.

Mezunlar, ürün tasarımı, üretim, test, bakım ve onarım gibi birçok farklı işlemde yer alabilirler. Ayrıca, mekatronik mühendisleri, otomasyon, robotik, yapay zeka, veri analizi ve kontrol sistemleri gibi konularda da uzmanlaşabilirler.Mekatronik Mühendisliği mezunları, genellikle mekanik ve elektronik sistemlerin tasarımı, üretimi ve kontrolü gibi konularda çalışırlar. Örneğin, otomotiv endüstrisinde, mekatronik mühendisleri araçlardaki elektronik sistemlerin tasarımı ve üretimiyle ilgilenirler. Ayrıca, mekatronik mühendisleri robotik sistemlerin tasarımı ve otomasyonu ile ilgili işlerde de çalışabilirler.