Nc/Cnc Takım Tezgâhları Servis Görevlisi Yeterlilik Belgesi

NC/CNC Takım Tezgâhları Elektrik/Elektronik Servis Görevlisi Mesleki Yeterlilik Belgesi, NC (Numerical Control) ve CNC (Computer Numerical Control) takım tezgâhlarının elektrik ve elektronik bakımı ve servisi konusunda bireylerin sahip olması gereken bilgi, beceri ve yetkinlikleri onaylayan bir belgedir.

Bu belgeye sahip olan bireylerin:

NC ve CNC takım tezgâhlarının elektrik ve elektronik yapılarını anlama ve tanıma yeteneği,
Tezgâhların elektrik ve elektronik sistemlerinde arıza tespiti yapabilme becerisi,
Arızaları gidermek için gereken bakım ve onarım işlemlerini gerçekleştirebilme yeteneği,
Tezgâhların elektrik ve elektronik donanımlarının montajı, demontajı ve ayarları hakkında bilgi ve beceriye sahip olma,
İş sağlığı ve güvenliği kurallarına uygun şekilde çalışabilme yeteneği,
Elektronik bileşenlerin ve devrelerin analizini yapabilme ve bu bileşenleri doğru bir şekilde kullanabilme yeteneği.
Türkiye'de Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından belirli meslekler için yeterlilik sınavı ve belgelendirmesi gerçekleştirilir. NC/CNC Takım Tezgâhları Elektrik/Elektronik Servis Görevlisi olarak çalışmayı hedefleyen bireylerin, belirlenen standartlara uygun eğitim ve sınavları başarıyla tamamlaması gerekmektedir.

NC/CNC Takım Tezgâhları Elektrik/Elektronik Servis Görevlisi Mesleki Yeterlilik Belgesi alabilmek için:

İlgili yeterlilikteki teorik ve uygulamalı sınavlara katılma,
Sınavlarda başarılı olma,
Belirlenen diğer şartları (eğer varsa) yerine getirme gereklidir.
Belge almak isteyen bireyler, belgelendirme faaliyetlerini yürüten yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarına başvurabilirler. Sınav ve belgelendirme süreciyle ilgili detaylı bilgi ve güncel gereksinimler için Mesleki Yeterlilik Kurumu'nun resmi web sitesini ziyaret etmek yararlıdır.

NC/CNC Takım Tezgâhları Elektrik/Elektronik Servis Görevlisi Mesleki Yeterlilik Belgesi, bireyin bu alandaki yetkinliklerini belirleyen ve işverenler için bir yetkinlik göstergesi olarak kabul edilen bir belgedir.