Peyzaj Teknikeri / Nedir? Ne İş Yapar? Maaşı Nedir?

Ne İş Yapar?

PEYZAJ TEKNİKERİ, peyzaj mimarları tarafından tasarlanan açık alanların uygulanması aşamasında çalışan teknik uzmanlardır. Peyzaj teknikerleri, peyzaj mimarlarının planlarını uygulayarak, açık alanların kurulumunu ve bakımını sağlarlar.

Peyzaj teknikerlerinin işleri arasında, bitki ve malzeme seçimi, peyzaj projelerinin inşası ve bakımı, projelerin bütçesi ve kaynaklarına uygun şekilde yönetimi, müşteri ile iletişim ve işbirliği, inşaat projelerinin yönetimi, bakım ve düzenlemeleri gibi görevler yer alır.

Maaşı Nedir?

Peyzaj teknikerlerinin maaşları, deneyimleri, çalıştıkları kurum ve çalıştıkları bölgeye göre değişebilir. Türkiye'de bir peyzaj teknikerinin ortalama aylık maaşı, 13.000 TL ila 18.000 TL arasında değişebilir. Ancak, büyük projelerde veya özel şirketlerde çalışan peyzaj teknikerleri daha yüksek maaşlar alabilirler. Ayrıca, uzmanlık alanları, yaptıkları projelerin özelliği ve büyüklüğü, müşteri portföyü gibi faktörler de maaşları etkileyebilir.