Planlama Mühendisi / Nedir? Ne İş Yapar? Maaşı Nedir?

Ne İş Yapar?

Planlama mühendisi, bir şirketin faaliyetlerini planlayan, takip eden ve geliştiren kişidir. Bu meslek, genellikle üretim, lojistik veya işletme alanlarında çalışanlar için uygundur. Planlama mühendisleri, tedarik zinciri yönetimi, stok yönetimi, üretim planlama, üretim takibi ve üretim kapasitesi yönetimi gibi görevleri yerine getirirler.

Planlama mühendisleri, planlama yazılımları ve araçları kullanarak tedarik zinciri faaliyetlerini optimize etmek için veri analizi yapabilirler. Bu analizler, şirketin hammadde tedarikini, üretim süreçlerini, ürünlerin stoklarını ve müşteri taleplerini yönetmesine yardımcı olabilir. Ayrıca, bir planlama mühendisi, üretim hatlarının verimliliğini artırmak için işçi performansını da izleyebilir.

Maaşı Nedir?

Planlama mühendislerinin maaşları, işverenin büyüklüğüne, deneyimine ve sektöre bağlı olarak değişebilir. Türkiye'de, yeni mezun bir planlama mühendisinin aylık maaşı genellikle ortalama 25.000 TL ile 50.000 TL arasında değişmektedir. Daha deneyimli planlama mühendisleri için bu rakamlar 75.000 TL'ye kadar çıkabilir.