Politika Ve Ekonomi Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Politika ve Ekonomi bölümü, toplumun ekonomik yapısının politik kararlar tarafından nasıl şekillendirildiği ve bu kararların nasıl uygulandığına odaklanan bir sosyal bilim dalıdır. Bu bölümde öğrenciler, ekonomik teoriler, politik sistemler, küreselleşme, uluslararası ticaret, kalkınma ve sürdürülebilirlik gibi konuları öğrenirler.Politika ve Ekonomi mezunları, politika yapıcılar, hükümetler, uluslararası kuruluşlar ve özel sektörde çalışabilirler. Politika ve Ekonomi bölümünden mezun olanlar, genellikle kamu sektöründe ve özellikle de devlet yönetiminde politika belirleme, planlama ve uygulama alanlarında çalışırlar. Ayrıca, uluslararası örgütlerde ve şirketlerde ekonomik danışmanlık, finansal analiz, ticaret ve kalkınma gibi konularla ilgilenirler.

Politika ve Ekonomi mezunları, bankacılık ve finans sektöründe, sivil toplum örgütlerinde, medya kuruluşlarında, araştırma ve danışmanlık şirketlerinde, uluslararası ticaret kuruluşlarında, avukatlık ve danışmanlık firmalarında da çalışabilirler.Politika ve Ekonomi mezunları, ekonomik ve siyasi kararlar hakkında fikir sahibi olurlar ve bu kararların toplumsal etkilerini analiz edebilirler. Bu nedenle, analitik düşünme, araştırma yapma, iletişim becerileri ve takım çalışması becerilerine sahip olmaları gerekmektedir.