Tarımsal Yapılar Ve Sulama Bölümü Nedir / Ne İş Yapar

Tarımsal Yapılar ve Sulama bölümü, tarım sektöründeki sulama ve yapıların planlaması, tasarımı, yapımı, işletmesi ve yönetimi gibi konuları ele alan bir mühendislik disiplinidir. Bu bölümde okuyan öğrenciler, tarımsal sulama tekniklerini, tarımsal yapıların tasarım ve yapımı konularını öğrenirler.Tarımsal yapılar ve sulama sistemleri, bitkilerin ihtiyaç duyduğu suyun sağlanması, toprak verimliliğinin arttırılması ve ürün kalitesinin geliştirilmesi açısından önemlidir.

Bu nedenle, tarımsal yapılar ve sulama bölümü mezunları, tarımsal sulama sistemleri, damlama sulama, yağmurlama sulama, toprak nem sensörleri gibi teknolojik cihazların tasarımı ve kullanımı konusunda uzmanlaşabilirler.Mezunlar, özel sektör veya kamu sektöründe çalışabilirler. Özellikle, tarımsal üretim ve sulama projeleri yürüten kurumlar, tarım teknolojisi firmaları, sulama teknolojileri üreten firmalar, inşaat firmaları, tarım danışmanlık şirketleri ve tarım sektörü ile ilgili her türlü işletme, kuruluş ve kurumlar gibi alanlarda iş imkanı bulabilirler. Ayrıca, bu bölüm mezunları aynı zamanda kendi işletmelerini kurabilirler.